Cum să alegi mărimea potrivită a costumului de baie

Cum să alegi mărimea potrivită a costumului de baie

Cunoașterea mărimii corecte nu este importantă doar pentru sutiene și chiloți. Cu toate acestea, o singură măsurătoare nu este suficientă, deoarece corpul feminin este în continuă schimbare. Te invităm să descoperi alături de noi cum să te măsori corect pentru a alege costumul de baie în mărimea potrivită.

13 februarie 2025
Costume de baie

Denisa Stasinková

Redactor

Fiecare croială este diferită

O greșeală foarte frecventă este să crezi că dacă te măsori o dată, ai scăpat de o grijă. Corpul nostru trece prin schimbări lunar și depinde și de croiala lenjeriei. Mai ales la sutiene, unele croieli se pot potrivi în diferite mărimi. De exemplu, dacă porți mărimea 90/D la sutiene întărite, la sutiene neîntărite se poate potrivi mărimea mai mică 90/C . Prin urmare, este important să alegi cu atenție.

Măsurarea corectă pas cu pas

PASUL 1: Măsurarea sânilor

🩱Măsoară-te fie fără sutien, fie într-un sutien simplu din bumbac care nu micșorează sânii și nu are pernițe.

🩱Apoi măsoară sânii în zona mameloanelor. Asigură-te că banda de măsurare este poziționată orizontal și că poți respira confortabil fără ca aceasta să te strângă.

PASUL 2: Măsurare sub sâni

🩱Măsoară circumferința imediat sub bust. Menține banda de măsurare la același nivel pe toată circumferința. Când măsori, expiră și scade 3 până la 5 cm din valoarea finală.

🩱Prima valoare va dezvălui mărimea cupelor (de exemplu, C) iar a doua valoare măsurată îți va arăta în tabelul cu mărimi ce circumferință a sutienului să cumperi (de exemplu, 85).

PASUL 3: Circumferința taliei

🩱Măsurarea taliei este deosebit de importantă atunci când vrei să cumperi chiloți cu talie înaltă și costume de baie întregi.

🩱Măsoară întotdeauna circumferința taliei în partea cea mai îngustă a corpului, de obicei imediat deasupra buricului.

PASUL 4: Circumferința șoldurilor

🩱Îmbracă un chilot clasic sau tanga, nu te măsura în chiloți tip pantaloni scurți sau în lenjerie modelatoare.

🩱Stai în fața unei oglinzi și asigură-te că măsori circumferința în cel mai larg punct.

🩱Ideal este să ai ajutorul unei a doua persoane pentru a te asigura că banda de măsurare se află în poziție orizontală.

Sfaturi pentru tabelele de mărimi

Pentru unele tipuri de costume de baie nu se folosește numerotarea clasică, ci mărimile S (small), M (medium), L (large), XL (extra large), etc. Verifică întotdeauna tabelul, pentru a vedea ce mărime este recomandată pentru măsurătorile tale. Dacă ai o diferență mare între partea inferioară și cea superioară a corpului, încearcă să combini părți din diferite modele de costume de baie. Ideale ar fi modelele cu posibilitatea de reglare a mărimii, mai ales bikini cu șnururi. Cu acestea, poți ajusta cu ușurință atât circumferința sutienului, cât și mărimea slipului.