Cum să alegi costumul de baie în funcție de siluetă?

Cum să alegi costumul de baie în funcție de siluetă?

Să găsești un costum de baie care să-ți vină perfect nu este tocmai ușor. Arată divin pe model, dar când îl încerci, parcă nu e ce trebuie. Cum să alegi un costum de baie potrivit din prima? Soluția este simplă. Cunoaște-ți propria siluetă.

31 mai 2024
Cum să alegețiCostume de baie

Denisa Stasinková

redactor

Triunghi inversat

Se caracterizează prin talie îngustă și umerii mai largi decât șoldurile. Ia-ți un costum de baie cu slip îndrăzneț. Ideal este un slip viu colorat, costume de baie cu drapaj sau straturi decorative. Pentru această siluetă sunt potrivite bikini, slipuri cu talie joasă, dar și modele cu pantaloni scurți.

Triunghi

S-ar putea să cunoști acest tip și ca siluetă tip „pară”. Este vorba de umeri mai înguști și șoldurile late. Poartă sutiene sau topuri îndrăznețe sau stratificate și slip de culoare monocromă. Potrivit poate fi un costum de baie cu legare după gât. Dar nu-ți fie teamă nici de diferite motive, acestea vor atrage atenția de la partea inferioară a corpului. Evită slipul cu talie înaltă și alege mai degrabă un model cu talie joasă.

Măr

Un piept larg, o talie aproape imperceptibilă și o burtică mai mare. Umerii și șoldurile sunt mai înguste. Există o mulțime de costume de baie frumoase care să se potrivească siluetei tale, costume de baie întregi cu decolteu mare sau tankini din două piese. Monokini-urile sau costumele de baie cu efect modelator sunt, de asemenea, alegeri foarte bune. Aceste tipuri de costume de baie îți vor acoperi burtica și vor îngusta optic silueta.

Clepsidră

Umerii și șoldurile sunt la fel de largi, talia îngustă, trebuie doar să-ți subliniezi curbele feminine. Ideale pentru aceasta sunt bikini, costume de baie triunghiulare, costume de baie fără bretele și costumele de baie întregi în culori interesante sau cu motive. Nici de slip viu colorat nu trebuie să-ți fie teamă, ți-l poți permite. Ți se vor potrivi și costumele de baie cu sutien tip bardot sau slipuri sexy în croială braziliană.

Siluetă atletică

Trecerea de la șolduri la talie este aproape imperceptibilă. Este ideal un costum de baie cu slip cu talie joasă sau modele de bikini mai decupate, care îți vor sublinia feminitatea. O alegere bună este și un costum de baie întreg cu talie accentuată. Cupele întărite sau sutienele push-up asigură un decolteu orbitor. Nu-ți fie frică de motive, varietate de culori sau volănașe.