Cum să îngrijești corect costumele de baie

Cum să îngrijești corect costumele de baie

Când decizi să investești în costume de baie de înaltă calitate, vrei ca acestea să reziste cât mai mult posibil. Cu toate acestea, durabilitatea materialului și proprietățile generale nu depind doar de prețul produselor. Costumele de baie trebuie îngrijite corespunzător. Urmează aceste instrucțiuni pentru a menține piesele de plajă în formă excelentă.

14 iunie 2024
Costume de baie

Denisa Stasinková

redactor

Să fie frumoase în fiecare vară

☀️ Înainte de prima utilizare

Spală costumul de baie în apă călduță și lasă-l să se usuce în poziție orizontală. Tapetează cupele cu un prosop din bumbac pentru a-și păstra forma.

☀️ Ce să faci cu un costum de baie umed?

Pentru transport, înfășoară-l în mod ideal într-un prosop. În pungă de plastic, clorul și sarea intră mai ușor în fibre și le pot deteriora. Când ajungi acasă, scoate-l imediat din geanta de plajă.

☀️ Alternează mai multe modele

Știai că ar trebui să schimbi cel puțin două costume de baie când le porți toată ziua? Dacă ai doar unul, anumite zone și părți ale costumului de baie pot fi umede toată ziua. Acest lucru nu este bun nici pentru pielea ta, nici pentru țesătura costumului de baie.

☀️ Dă-te cu cremă înainte de a te îmbrăca

Cremele de protecție solară, spray-urile și uleiurile lasă pete greu de îndepărtat pe costumele de baie. Pune-ți costumul de baie doar după ce te-ai dat cu cremă și lasă produsul să se absoarbă bine. Când vrei să te dai cu cremă în timp ce porți costumul de baie, îndepărtează întotdeauna o parte a acestuia, lasă crema să se usuce puțin, apoi readuce materialul la locul său.

☀️ Spălarea, călcarea și uscarea

Spală costumul de baie după fiecare utilizare în apă curată sau adaugă săpun cu pH neutru. Nu folosi balsam, care afectează în mod negativ elasticitatea fibrelor. Usucă costumul de baie în mod ideal la aer, în poziție orizontală. Evită lumina directă a soarelui, uscătoarele și caloriferele, nu călca costumul de baie. Expunerea directă la temperaturi ridicate perturbă structura și culoarea materialului.

☀️ Cum să îndepărtezi petele?

Utilizează bicarbonat de sodiu, pe care îl poți aplica direct pe pată. Lasă să acționeze puțin și spală. De asemenea, pot ajuta câteva picături de oțet alb adăugate în apă. Atenție însă la cantitate pentru a nu deteriora culoarea țesăturii.

Simboluri pentru spălare

În îngrijirea lenjeriei de corp și a costumelor de baie, este important să urmezi instrucțiunile de pe etichetă. Vom explica simbolurile, cu care te poți întâlni.