Mărimea contează
„75/B se potrivește tuturor, nu-ți face griji.“ Ei bine, aceasta este exact una dintre propozițiile, pe care probabil le-a auzit în viața ei orice femeie, care și-a căutat vreodată lenjerie de corp. În trecut, nu s-a acordat prea multă atenție brafitting-ului sau încercării corecte a lenjeriei de corp și pur și simplu femeile au cumpărat ceea ce era disponibil în magazine. Deseori modelul menționat deja „șaptezeci și cinci B” era considerat o dimensiune universală pentru orice sâni. Fie din cauza lipsei de marfă, fie pentru că nu s-a discutat despre efectul sutienului greșit asupra sănătății și posturii. Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care a fost fondat Astratex. Astăzi știm deja că mărimea greșită a sutienului este un coșmar nu numai pentru ținuta ta din punct de vedere estetic, ci și pentru gâtul, spatele și umerii tăi, asupra cărora lenjeria de corp nepotrivită are un efect negativ semnificativ. Să învățăm împreună cum arată lenjeria potrivită.
Sfatul nostru:
Ezitați ce croială să alegeți? Ghidul nostru pentru sutiene vă va ajuta. Ghidul nostru online pentru sutiene vă va ajuta să alegeți mărimea potrivită.
Măsurarea este cheia succesului
Alegerea unei mărimi de sutien începe cu măsurători. Folosește o bandă de măsurare de croitor. Aceasta ar trebui să fie întinsă în timpul măsurării, dar nu trebuie să fie strânsă. De asemenea, asigură-te întotdeauna că este în poziție orizontală.
PASUL 1: Măsurarea sânilor
⭕Măsoară-te fie fără sutien, fie într-un sutien simplu din bumbac care nu micșorează sânii și nu are pernițe.
⭕Apoi măsoară sânii în zona mameloanelor. Asigură-te că banda de măsurare este poziționată orizontal și că poți respira confortabil fără ca aceasta să te strângă.
PASUL 2: Măsurare sub sâni
⭕Măsoară circumferința imediat sub bust. Menține banda de măsurare la același nivel pe toată circumferința. Când măsori, expiră și scade 2 până la 3 cm din valoarea finală.
⭕Prima valoare măsurată îți va arăta în tabelul cu mărimi ce circumferință a sutienului să cumperi (de exemplu, 85), iar a doua valoare va dezvălui mărimea cupelor (de exemplu, C).
PASUL 3: Circumferința taliei
⭕Măsurarea taliei este deosebit de importantă atunci când vrei să cumperi chiloți cu talie înaltă și costume de baie întregi.
⭕Măsoară întotdeauna circumferința taliei în partea cea mai îngustă a corpului, de obicei imediat deasupra buricului.
PASUL 4: Circumferința șoldurilor
⭕Îmbracă un chilot clasic sau tanga, nu te măsura în chiloți tip pantaloni scurți sau în lenjerie modelatoare.
⭕Stai în fața unei oglinzi și asigură-te că măsori circumferința în cel mai larg punct.
⭕Ideal este să ai ajutorul unei a doua persoane pentru a te asigura că banda de măsurare se află în poziție orizontală.
Circumferința sutienului
Deși la prima vedere poate că nu pare, dar circumferința sutienului aleasă corect joacă un rol cheie. Circumferința, și nu bretelele, ar trebui să suporte cea mai mare parte a greutății sânului. Dacă circumferința este prea mare, nu poate îndeplini această funcție în mod corespunzător, iar greutatea sânului se sprijină pe bretele - acest lucru poate provoca apoi dureri de umeri și urme neplăcute. În plus, un astfel de sutien nu îți va face bine nici pentru forma bustului. Circumferința largă urcă în sus și, prin urmare, sânii se lasă în jos. În plus, închiderea sutienului iese adesea de sub haine și formează un arc inestetic pe spate. O circumferință selectată corect se potrivește bine pe corp, dar nu strânge, nu creează urme roșii pe piele și nu îți îngreunează respirația.
Pe lângă semnele vizibile, durerile de umeri pot fi un semnal că ceva nu este în regulă cu sutienul. Acestea sunt adesea cauzate de circumferința sutienului aleasă necorespunzător (prea mare). Greutatea sânilor se sprijină apoi pe bretele, ceea ce este o problemă mai ales pentru femeile cu sânii mari. În partea din spate a circumferinței nu ar trebui să intre mai mult de două degete. Spatele trebuie să fie în unghi drept față de brațe, iar închiderea la aceeași înălțime cu partea din față a sutienului. În niciun caz, partea din spate nu trebuie să se miște în sus. Acesta este un semn clar că circuitul este prea mare.
Sfat de la specialistele noastre
Țesăturile negre sunt de regulă vopsite, de aceea, pot fi mai ferme și mai puțin flexibile. Reține acest lucru atunci când alegi un sutien. Dacă îți cumperi lenjerie de culoare neagră, se poate întâmpla ca circumferința (cel puțin la început) să fie mai strâmtă decât ești obișnuită. Circumferința mică se poate rezolva cu ușurință cu ajutorul unei prelungiri. De asemenea, circumferința prea mare sau lărgită nu înseamnă că trebuie să arunci imediat sutienul, aceasta se poate rezolva cu un accesoriu de micșorare a circumferinței. Când cumperi un sutien nou, s-ar putea să simți că este prea strâmt. Nu înseamnă că ai ales greșit, circuitul se slăbește ușor în timp.
Bretelele
Cea mai mare parte a greutății sânului ar trebui să fie purtată de circumferința sutienului, nu de bretele. Acestea nu trebuie să fie prea strânse niciodată. În același timp, desigur, nici nu ar trebui să cadă. Din fericire, cu marea majoritate a sutienelor, lungimea bretelelor este reglabilă, așa că trebuie doar să le scurtezi sau să le lungești după cum este necesar. Ar trebui să poți strecura fără probleme un deget sub o bretea strânsă corespunzător, dar strânge întotdeauna după cum simți. Dacă ai sânii asimetrici, ajustarea bretelelor va ajuta la echilibrarea vizuală a acestora. Ideal este ca o a doua persoană să te ajute să strângi bretelele în timp ce stai drept, ridicând gâtul și trăgând omoplații înapoi. Așadar, un sutien te poate ajuta să-ți menții postura corectă pe tot parcursul zilei. Dacă ai sâni mai mari, alege sutiene cu bretele late sau cel puțin căptușite. Te poate ajuta și protecția pentru umeri de pus sub bretele.
Cupele
Unul dintre semnalele mărimii greșite a sutienului poate fi așa-numitul sân debordant, atunci când o cupă prea mică nu poate acoperi întregul sân. Acesta se revarsă și creează o umflătură inestetică. Dacă, în schimb, cupa este prea mare, marginile ei ies în evidență, sutienul se strânge în timpul mișcării, se adună și se prinde de el materialul îmbrăcămintei exterioare. Impresia rezultată lasă de dorit. Dacă mărimea este aleasă corect, cupa trebuie să copieze linia sânului și să-l urmeze în mod natural - deci nu trebuie să strângă sau să iasă în evidență. Decolteul va arăta diferit într-un sutien cu întărire și în lenjerie neîntărită. Prin urmare, pentru diferite croieli se pot potrivi diferite mărimi. Așadar, nu este suficient să te măsori o dată și să cumperi mereu fiecare sutien de aceeași mărime. Majoritatea femeilor poartă sutiene cu o mărime de cupe mai mică sau mai mare cu o mărime față de dimensiunea lor ideală. Pentru sutiene neîntărite este adesea suficientă o cupă mai mică, deoarece sânul „se așază” în mod natural în el, în schimb, o cupă mai mare este adesea potrivită pentru sutienele întărite , care dau mai multă formă și ridică sânul. Sutienele Push-Up sau bardot sunt un capitol în sine. Dacă ai sânii mari, alege sutienele care au panouri laterale întărite. Acest lucru nu numai că va ajuta la modelare, ci și va susține mai bine greutatea bustului.
Sfat de la specialistele noastre
Mărimile cupelor scad sau cresc proporțional cu mărimea circumferinței. Prin urmare, cupa B este mai mică pentru o circumferință de 70 decât pentru o circumferință de 80. Așadar, un sutien 65/D are aproximativ aceeași dimensiune ca și un 70/C și 75/B etc. Deci, dacă încerci, de exemplu, un sutien mărimea 75/B, iar cupa este potrivită pentru tine, dar ai avea nevoie de o circumferință mai mică, trebuie să mărești dimensiunea cupei și să micșorezi dimensiunea circumferinței . În acest caz, ar trebui să alegi mărimea 70/C.
Cupe prea mari
Mărimea cupelor potrivită
Cupe prea mici
Balene
De regulă, acestea împart femeile în două tabere. Unele femei nu pot fără ele, pentru că ajută la modelarea și ridicarea sânilor, altele le resping fundamental. Balenele cu siguranță nu sunt dăunătoare sănătății, dar este absolut esențial să alegi mărimea potrivită a sutienului. În caz contrar, balenele apasă pe coaste și pe sâni și pot provoca leziuni ale țesutului mamar și pot duce la formarea de leziuni și, în cazuri mai grave, de inflamații. Când ai mărimea corectă a sutienului, balenele încercuiesc baza bustului și se îndreaptă spre centrul axilei. În partea din față a sutienului, nu trebuie să încapă mai mult de un deget sub balene. Dacă ridici brațele în sus, sutienul selectat corect va rămâne întotdeauna în același loc. În partea din față, nu trebuie să se ridice peste sâni, iar centrul sutienului trebuie să se potrivească strâns pe corp.